o4
JESENICKÁ KONZERVATIVNÍ LIGA


„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás.
To je trestem za neochotu podílet se na politice.“
Platón, 427—347 př. n. l.
www.jestyd.cz
pravyprostor.net
michalapetr.com
vlkovobloguje.wordpress.com
pokec24.cz
cz24.news
protiproud.info
infovojna.bz
prvnizpravy.cz
necenzurovanapravda.cz
svobodny-svet.cz
otevrisvoumysl.cz
pravednes.cz
S cizími penězi problém nemají


V době rozjíždějící se krize odsouhlasili zastupitelé Jeseník srdcem (TOP 09, Piráti) a Pro Jeseník neuvěřitelné 2 miliony na vyhotovení architektonické studie parku ve Smetanových sadech.
2022/2717sady.jpgPodzemní aktivistická pracovní skupina požadavek na tuto vysokou částku na studii (nikoliv projekt!) předhodila bez vysvětlení zastupitelstvu jako součást třetí změny rozpočtu.

Kupodivu velmi opatrně nesouhlasil druhý místostarosta Václav Urban (PRO Jeseník) a připojil se i David Raif. O pracovní skupině nikdy neslyšel, stejně jako o jejich záměrech a zpochybnil i možnosti města investovat další desítky milionů. Protinávrh na pouhé opravy v sadech však neprošel. Kam se poděly proklamované aktivistické diskuse s občany, když nejsou informování ani zastupitelé? A to podle aktivistického místostarosty Tomáše Vlazla předpokládají investici do parku cca 100 mil. rozloženou do 15 let! Dá se z toho usuzovat, že si v nadcházejících komunálních volbách velmi věří.

Jak gazduje starostka Blišťanová a spol. otevřel v různém opět David Raif. Městská rada pronajala 14. března 2022 byt v Priessnitzově domku v lázních paní E.M. z Lipové (!) za 13 tisíc měsíčně s tím, že jej může pronajímat i třetím osobám. A kupodivu se vyjevilo, že tajemná paní E.M. z Lipové nemá ani tak potřebu v jesenickém bytě bydlet, jako s ním podnikat. Nabízí tento, tím pádem prázdný byt, za cenu 2456 Kč na den a osobu! Když Václav Urban upozornil, že v radě pro toto nehlasoval, dočkal se jen arogantních úšklebků svých koaličních partnerů, starostky Blišťanové a místostarosty Vlazla. Nikdo z ostatních zastupitelů k tomu nic neměl. Takže milí občané Jeseníku, takto se partička Jeseník srdcem (TOP 09 a Piráti) stará o vaše blaho. Ale možná je to jen návod, jak se přepisem bydliště do Lipové můžete dostat k bytu v Jeseníku. Sice jen na rok, ale za velmi výhodných podmínek.

26. 4. 2022, autor: Miroslav Chovanec