o4
JESENICKÁ KONZERVATIVNÍ LIGA


„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás.
To je trestem za neochotu podílet se na politice.“
Platón, 427—347 př. n. l.
www.jestyd.cz
pravyprostor.net
michalapetr.com
vlkovobloguje.wordpress.com
pokec24.cz
cz24.news
protiproud.info
infovojna.bz
prvnizpravy.cz
necenzurovanapravda.cz
svobodny-svet.cz
otevrisvoumysl.cz
pravednes.cz
Proč nejsme jako Švýcaři?


Za cenzurou v Česku stojí vojenská tajná služba. Premiér Petr Fiala a ministr vnitra přitom sváděli vinu na soukromou firmu nebo spíše spolek NIC.cz, která prý na požádání vypnula svobodné weby.
2022/2217švycar.jpgSamozřejmě vše v rozporu se zákonem a ústavou. Fiala dokonce tyto weby obvinil z toho, že jsou placené Ruskem. Na webu protiproud.info o tom píše jeho šéfredaktor Petr Hájek. Pokud si myslíte, že se nás to na Jesenicku netýká, tak jste na omylu. K tématu se podrobně vrátíme v příštím vydání. Švýcarská vláda oznámila ve svém tiskovém prohlášení, že se nepřipojí k ostatním státům Evropy a nezakáže vysílání některých ruských médií, zejména Russia Today a Sputnik. Ve zdůvodnění tohoto kroku uvedla: “Přestože jsou tyto média využívána Ruskou federací k šíření cílené propagandy a dezinformací, je švýcarská vláda toho názoru, že než je zakázat, je efektivnější čelit nepravdivým a škodlivým prohlášením prezentací faktů.” Já dodám jen tolik, že u nás se čelí ruské propagandě propagandou ukrajinskou. Podle Fialy jsme přece ve válce.

Měli by se zrušit politické neziskové organizace? Každý soudný člověk vydělávající si na chléb vezdejší vlastní prací bude jistě souhlasit. Zvláště, když už dnes není tajemstvím, že většina peněz padne na nemalé mzdy a provozní náklady „neziskovkářů“. Na vlastní pomoc „někomu“ jde jen zbytek z celého bezpracného koláče. Starostka Zdeňka Blišťanová (TOP 09) v letošním dubnovém vydání informovala ovčany v radniční tiskovině „Naše město“, lidovou tvořivostí přejmenované na „Její město“ následující, takto: „My jsem za město poslali na pomoc Ukrajině půl milionu korun …“ Samozřejmě to není pravda. Město Jeseník se připravilo o půl milionu korun tím, že je poslalo politické neziskovce „Člověk v tísni“. A zastupitelé jako řádní hospodáři to odhajlovali na mimořádném zasedání zastupitelstva v malé zasedačce na radnici, kam se sotva vešli. Veřejnost neměla šanci. V kontextu s praxí utrácení peněz v politických neziskovkách máme všichni určitě radost z toho, že jsme jim, opět nedobrovolně, přilepšili.

12. 4. 2022, autor: Miroslav Chovanec