o4
JESENICKÁ KONZERVATIVNÍ LIGA


„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás.
To je trestem za neochotu podílet se na politice.“
Platón, 427—347 př. n. l.
www.zakopcem.cz
www.jestyd.cz
pravyprostor.net
michalapetr.com
vlkovobloguje.wordpress.com
pokec24.cz
cz24.news
protiproud.info
infovojna.bz
prvnizpravy.cz
necenzurovanapravda.cz
svobodny-svet.cz
otevrisvoumysl.cz
pravednes.cz
Máme čas čekat?


Podle průzkumů nedůvěřuje současné české vládě 78% občanů. Nebudu se rozepisovat proč, na to jsou v našem Konzervativním občasníku jiní a lepší. Navíc si to každý z nás může ověřit ve svém nejbližším okolí.
2023/230911demo.webpJá osobně neznám nikoho nad 40 let, kdo by jí důvěřoval. Ale jak se zdá, není to k ničemu a vláda chystá další a další nástroje k našemu ožebračení, k likvidaci ekonomiky i státnosti. Jak z toho ven, když volby jsou až za dlouho? Začnu otázkou - odkud se berou kreatury typu Fialy, Rakušana, Pekarové, Jurečky, Bartoše a desítek a stovek dalších? Přivezli je z EU, z USA či z Marsu? Ne, dostali se k moci díky volbě členů svých politických stran a ty se dostaly ke korytům díky občanům ve volbách. Jejich zázemí - nezájem občanů o politiku a politiky - je velmi silné. Nikdo z nás si totiž neodplivne před Jardou či Pepou, kteří jsou členy některé ze stran vládnoucí pětikoalice. Nikdo si od nich u piva neodsedne, nedá jim najevo, že oni byli první, kdo ty šmejdy posadil do jejich funkcí. Vše to začíná zespodu. Příkladem, nikomu nevadí, že členka TOP 09 starostka Zdena Blišťanová a jí podobní ze spodu przní správu věcí veřejných, rozhazují veřejné peníze jak zběsilí a jsou nedočkaví čekatelé na vyšší funkce. Aby mohli vše prznit i ze shora? Neinformovaní ovčané je opakovaně volí a tleskají jí jim. A pak se diví, co že se to z vrchu na ně valí. Když byli dole, nevadili jim. Když se dostali nahoru, nevědí, co s nimi... V září se uskuteční další demonstrace proti vládě i první pokus o generální stávku. Vnímám to jako možnost ukázat, že už nám to přestává být jedno. Ale je to tak vysoko, že tam asi zase nedosáhneme. Tady dole je nám to ale stále jedno. Za 33 let existence Jesenického týdeníku znám českou povahu a ve škole jsem při dějepise taky dával pozor. Hlavně nevyčuhovat, nic nepodepisovat, nepálit si prsty, být neviditelný a netlačit na pilu. Co kdyby. Na druhé straně, silnější země to přece zařídí za nás. Tak to bylo vždycky - 1918, 1938, 1968 i 1989. Z toho pohledu jsem skeptický. Problém je v tom, že naše bezprostřední ohrožení jako samostatného národa nikdy nebylo reálnější. A pokud budeme čekat, jak to dopadne v USA či v Německu, skončí náš průmysl i zemědělství. A pokud se k nám přelijí hordy Ukrajinců, Arabů či Afričanů, bude už na všechno pozdě. Máme dost času čekat?

Poznámka redakce - Pokud souzníte s ambicí Konzervativního občasníku informovat lidi, kteří nemají internet, prosím předejte po přečtení výtisk dále k přečtení vašim známým, případně jej kopírujte či rozesílejte elektronicky (www.jekl.org). Počet výtisků je omezen našimi skrovnými finančními možnostmi.

11. 9. 2023, autor: Miroslav Chovanec