o4
JESENICKÁ KONZERVATIVNÍ LIGA


„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás.
To je trestem za neochotu podílet se na politice.“
Platón, 427—347 př. n. l.
www.zakopcem.cz
www.jestyd.cz
pravyprostor.net
michalapetr.com
vlkovobloguje.wordpress.com
pokec24.cz
cz24.news
protiproud.info
infovojna.bz
prvnizpravy.cz
necenzurovanapravda.cz
svobodny-svet.cz
otevrisvoumysl.cz
pravednes.cz
Občasník začíná


Zapsaný spolek Jesenická konzervativní liga vznikl 2. února 2020.
Do měsíce po vzniku začaly covidové restrikce, takže plánované besedy a setkání s veřejností musely být odloženy a aktivity utlumeny.

Na rozdíl od moře levicových neziskovek přisátých na veřejné rozpočty se jedná o pravicový transparentní spolek. Domníval jsem se, že pravicově smýšlejících lidí je velmi málo. Člověk si potom myslí, že je tak trochu blázen a osamocený ve světě, který se vrací k socialismu. Ve světě, kde v drtivé většině levicové „neziskovky“ a levicové či ultralevicové politické strany pouští žilou veřejným rozpočtům a dnes už i běžným občanům a důchodcům. Teprve na základě mé novinářské práce jsem zjistil, že k pravicovým hodnotám se hlásí více lidí, ale navzájem o sobě nevědí. Pravice totiž netíhne ke kolektivismu jako levice. Proto jsme založili pravicovou neziskovou organizaci, která by mohla napomoci sdružit lidi stejného smýšlení.
V preambuli Jesenické konzervativní ligy uvádíme: „Spolek také chce obhajovat ty hodnotové orientace a vzorce chování, které byly v evropských společnostech hodnoceny jako pozitivní.“ Dnes už ale nejde ani o pravici, ani o levici, ale o přežití národa, který je záměrně a cílevědomě ničen. Pokud to dnes necháme být, naše děti a vnoučata budou žít ve světě chudoby a zatracení…

Máme webové stránky www.jekl.org i FB, kde lze získat další informace o našich aktivitách. Připravili jsme besedu s mnohonásobným bloggerem roku Ladislavem Větvičkou, s odborníkem na islám Lukášem Lhoťanem, hercem Ivanem Vyskočilem, s bývalým velvyslancem v Rusku a na Ukrajině Jaroslavem Baštou apod. Nesmírně poučná setkání se zajímavými lidmi, kteří mají světu co říci. Pochopili jsme, že řada lidí nemá přístup na internet nebo s ním neumí pracovat. Proto jsme přišli i s vlastní tiskovinou Konzervativní občasník, jehož první vydání držíte v rukou. Obsahově se bude zabývat tím nejlepším, co se na objevilo na internetu z domova i ze světa, ale i regionálním politickými informacemi.
Máme k dispozici zázemí pro malé i velké besedy a audio-video techniku. Nabízíme kurzy počítačové, resp. internetové gramotnosti pro ty, kteří už nechtějí konzumovat propagandistické lži České televize a médií hlavního proudu a neumí pracovat s internetem. Přihlaste se.

To vše se děje bez jediné veřejné koruny, pouze díky dobrovolnické práci našich členů. Přidejte se k nám, roční členský poplatek je 200 Kč. Nebo alespoň podpořte naši práci, pokud si myslíte, že je potřeba. Příspěvky v jakékoliv výši je možné zasílat na transparentní účet 2101922660/2010 nebo na běžný, neveřejný účet 2202085099/2010. Přispějete tak nikoliv na provoz spolku, ale na pořízení kvalitnější audio-vizuální techniky, potřebný software a tvorbu tohoto Konzervativního občasníku.

Pokud můžete, sdílejte tento výtisk a informace s přáteli, kterým není jedno, co s námi naše vláda provádí. Kterým není jedno, co bude s jejich dětmi. Pokud nemají přístup na internet, zkusíme to takto. Napište nám či zavolejte pro další výtisky, případně je kopírujte sami. Pošleme vám i elektronickou verzi pro šíření prostřednictvím emailu. Probuďte své okolí. Dokud je čas. Nejbližší celostátní akce je bezpochyby demonstrace 11. března 2023, na které půjde prakticky o všechno. Z Jesenicka bude do Prahy vypraven minimálně jeden autobus. Kontakt na organizátora je na straně 8.

Nejbližší regionální akce - ve středu 15. března v 18 hod v Klubu Plíživá Kontra přivítáme skvělého glosátora, pravicového sociologa a autora bestselleru Prolomení hradeb Petra Hampla.

» Konzervativní občasník (PDF 6 MB) «

8. 3. 2023, autor: Miroslav Chovanec